Malzemeler
150 gr tereyağı
1 Su bardağından biraz fazla un
Yarım su bardağı tozşeker
10-12 Adet erik
Margarin
Pudra şekeri
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Tereyağı, 1 su bardağından biraz fazla unu ve yarım su bardağı tozşekeri bir kapta yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru yarım saat buzdolabında bekletin.
Daha sonra hamuru 22 santim çapında margarinle yağladığınız kalıba, kenarlarını da örtecek biçimde yayın.
Eriklerin çekirdeklerini çıkarın.
Erikleri hamurun bütün yüzeyini örtecek biçimde düzgünce yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pay, pembemsi bir renk alana dek pişirin.
Çıkardığınızda üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
Erikli Pay yemek tarifleri
3 Aralık 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder