Malzemeler
1 kg ayva
3.5 bardak su
1.5 bardak toz şeker
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Bir tencereye suyu koyduktan sonra buna kabukları soyulmuş ve ortasından ikiye ayrıldıktan sonra tekrar ikişer parmak inceliğinde dilimlere ayrılmış ayvaları ekleyin.
Ayvaların ayıklanması sona erince,kompostaya renk vermesi için tencerenin içine 8-10 adet ayva çekirdeği atarak tencerenin kapağını kapatın.
Ayvalar yumuşak bir hal alıncaya kadar kaynamaya bırakın.
Sonra da ayva tenceresine toz şekeri ilave ederek 10-15 dakika da şekerle pişirin.
Tencereyi ateşten alarak komposto iyice soğuduktan sonra tabağa alın ve servis yapın.
Ayva Kompostosu yemek tarifleri
3 Aralık 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder